Villkor

Generellt

Northguard ApS

Vestergade 65, 2.
5000 Odense C
TEL: +46 108886544
CVR: 40014063

Northguard ApS (härefter ”Northguard”) har en tillgänglig licens på www.northguard.com.

Villkoren är gällande mellan den enskilda konsumenten och Northguard. Det är viktigt att du läser och förstår de följande villkoren och reglerna inom användandet av Northguards tjänster och produkter. Vid användning av Northguards produkter och tjänster accepterar du att vara bunden av dessa villkor och regler i deras helhet.
Dessa villkor och regler för användning gäller för avtal mellan Northguard och en fysisk person (härefter ”konsument”) gällande tjänsten. Bara personer som är 18 år eller äldre och bor i Sverige kan ingå i ett avtal med Northguard gällande tjänsten.
Dessa regler utför tillsammans det avtalet som är gällande mellan konsumenten och Northguard.
För att få tillgång till tjänsten ska konsumenten läsa och acceptera villkoren.

 

Tjänstens omfattning

Tjänsten ger användaren tillgång till Northguards tjänster vid beställning.

 

Åtkomst till tjänsten

Användaren ska för att få tillgång till tjänsten registrera ett användarkonto på portalen.

 

Produkter och tjänster

Under installationen av de berörda produkterna kan produkten tillåta sig att avinstallera eller avaktivera andra säkerhetsprogram eller funktioner om dessa produkter motstrider Northguards produkt.

Vid köp av support hos Northguard kan Northguard inte garantera att uppfylla alla konsumentens krav under en eventuell reparation eller hjälpsession med Northguards tekniker. Fysiska skador och/eller saknade licenser från konsumentens sida kan Northguard inte hållas ansvariga för.

 

Registrering och användaråtkomst

Användaren är ansvarig för att säkra att de angivna uppgifterna är korrekta vid registreringstidpunkten. Vid registrering behöver konsumenten bara ge uppgifter gällande egna betalnings- och kreditkort.
Vid registrering ska konsumenten ange ett användarnamn och ett lösenord (härefter inloggningsuppgifter).
Konsumentens inloggningsuppgifter är personliga och får inte användas om inte annat anges på produkten.

Konsumenten ska spara inloggningsuppgifterna på en säker plats så att andra inte kan få oberättigad tillgång till dem. Konsumenten är ansvarig för all användning av sitt användarkonto.
Om konsumenten får misstankar om olaglig användning av konsumentens inloggningsuppgifter ska konsumenten omgående meddela Northguard samt ändra sitt lösenord.

 

Betalning

Northguard mottar online betalningar med Dankort, Visa/Dankort, Visa, Mastercard, ViaBill, Visa Electron.

Betalning kommer att dras av från ditt konto först när den fysiska artikeln skickas eller den virtuella produkten skapas om inte annat avtalats eller anges i din order.

Alla belopp på hemsidan är inklusive moms.
Hemsidan använder följande valutor till prissättning:
Sverige – Kronor (SEK)
Northguard använder en säker betalningsserver som krypterar alla uppgifterna med SSL protokoll, vilket betyder att konsumentens data är säkra och inte kan läsas av utomstående.
Northguards egen hemsida använder också kryptering med SSL protokoll.

 

Betalning med ViaBill

Vid köp med ViaBill kommer konsumenten först att motta sina varor. Härefter ska konsumenten betala sin månadskostnad den 20:e varje månad.
Om konsumenten ångrar sitt köp upphör avtalen om betalning hos ViaBill.
ViaBill finansierar köp för upp till 5 000 kr.
Belopp över 5 000 kr finansieras i samarbete med SparXpress.
Om konsumenten redan har ett ViaBill konto kostar det upp till 49 kr i avgift varje månad.
Läs mer på: www.viabill.dk

Försändelse av fysiska varor

Northguard mottar bara paket direkt till kontoret.

Northguard ApS
Vestergade 65, 2.
5000 Odense C

Northguard levererar bara fysiska varor inom Sveriges gränser, och det kan finnas begränsningar vid leverans till icke-fasta öar.

 

Frakt

Northguard levererar varan till den angivna adressen eller en postbox nära dig.
Northguard levererar bara paket inom Sveriges gränser. Det kan uppstå längre leveranstider under särskilda villkor till exempelvis icke-fasta öar.
Leveranstiden ligger normal på 1-2 dagar på våra fysiska produkter. Gällande licenser sker leveransen samma dag elektroniskt.

 

Ångerrätt

Det ges 14 dagars full returrätt på varor som är köpta genom hemsidan om inte annat är avtalat eller framgår i din order.
Den 14 dagars perioden startar samma dag som ordern är levererad.
Eventuella returneringskostnader tar konsumenten själv hand om, och det är konsumenten som fixar det om det uppstår en skada under returtransporten.
Begäran om annullering ska meddelas till Northguard senast 14 dagar efter leverans och vara i Northguards händer senast 14 dagar efter dess att Northguard har informerats om konsumentens bruk av ångerrätten.
Begäran om användning av ångerrätten ska ges via mejladressen info@northguard.com eller telefonnumret +46 108886544. I meddelandet ska det tydligt uppmärksammas att konsumenten önskar att använda ångerrätten.
Vissa avtal kan inte bli ogjorda. Northguard kommer att informera konsumenten om produkten eller tjänsten inte har ångerrätt inom Northguards företagspolicy och svensk lagstiftning. Northguard har vid dessa tjänster och produkter valt att konsumenten själv ska ge samtycke till dessa villkor.

Dessa avtal kan inte bli ogjorda:

  • Avtal om specifika brådskande reparations- eller underhållsarbete för konsumenten som konsumenten uttryckligen har bett om.
  • Leverans av digitalt innehåll såsom videofiler, spel, appar och datorsoftware som konsumenten antingen själv har oförseglat eller genom hjälp från andra med konsumentens samtycke, härunder tekniker från Northguard.

Avbeställning av en del av köpet

Om du har köpt flera varor hos oss så har du möjligheten att skicka en eller flera varor i retur även om de är köpta i en order.
Observera att du inte får tillbaka fraktkostnaderna om du ångrar en del av ditt köp.

 

Returnering

När du har gett oss besked om att du vill ångra ditt köp har du 14 dagar på dig att skicka tillbaka varan till oss.
Du ska själv betala för att paketen returneras, och det är du som fixar det om det uppstår en skada under transporten.

 

Varans skick när den skickas i retur

Om varan har tappat värde och detta är på grund av att konsumenten har använt den på ett annat sätt än vad som var nödvändigt för att avgöra produktens tillstånd, egenskaper och sättet som den fungerar så kan konsumenten bara få en del av köpesumman tillbaka. Beloppet som konsumenten kan få tillbaka beror på varans handelsmässiga värde, och i vissa fall kan det betyda att konsumenten bara kan få tillbaka fraktkostnaden.
Northguard rekommenderar att konsumenten skickar varan i retur i originalförpackningen.
Om originalförpackningen saknas kan det möjligtvis medföra en värdesänkning av varan.

 

Tillbakabetalning av köpesumman

Om konsumenten ångrar sitt köp kan konsumenten få sina pengar tillbaka. Detta gäller dock inte alla tillfällen (läs ”ingen ångerrätt”). Om varan är värdeförsämrad drar Northguard bort det beloppet som konsumenten står för.
Northguard återbetalar alla betalningar som mottas från konsumenten, härunder leveranskostnader (det gäller dock inte extra leveranskostnader vid de tillfällena där konsumenten har valt ett annat leveranssätt än den billigaste typen för standardleverans som Northguard erbjuder), senast 14 dagar från den dagen då Northguard har mottagit konsumentens besked om att konsumenten vill ångra avtalet.
Northguard skickar tillbaka pengarna med samma betalningsmetod som konsumenten använde vid köpet, så länge inget annat är avtalat.
Northguard kan hålla tillbaka betalningen tills Northguard har mottagit varan om inte konsumenten skickar oss dokumentation för att ha returnerat den.

Varan skickas till:

Northguard ApS
Vestergade 65, 2.
5000 Odense C

Vi mottar bara paket som skickas direkt till adressen.

 

Reklamationsrätt

När du handlar hos oss som konsument gäller konsumentlagens regler för varuköp.
Det betyder att du har reklamationsrätt i 24 månader.
Om din reklamation är berättigad betyder det att du antingen kan få varan reparerad, ombytt, pengarna tillbaka eller en prissänkning beroende på den konkreta situationen.
Du ska reklamera inom ”rimlig tid” efter att du har upptäckt felen. Om du reklamerar inom två månader efter dess att felen har upptäckts kommer reklamationen alltid att vara inom rätt tid.
Om reklamationen är berättigad återbetalar vi dina (rimliga) fraktkostnader. Varan ska alltid skickas tillbaka i en sund förpackning. Kom också ihåg att få ett kvitto för leverans så att vi kan återbetala dina fraktkostnader.

 

Varan skickas till:

Northguard ApS
Vestergade 65, 2.
5000 Odense C

Vi mottar bara paket som skickas direkt till adressen.

När du returnerar varan bes du att ange en detaljerad beskrivning av problemet

 

Kund- & Sekretesspolicy

Northguard säljer inte vidare personliga uppgifter och skickar inte vidare konsumentens personliga uppgifter till andra. De är bara registrerade i Northguards kunddatabas. Konsumenten kan när som helst få sina uppgifter borttagna.
För att konsumenten ska kunna ingå i avtal med Northguard så behöver Northguard följande uppgifter:

  • Namn
  • Adress
  • Telefonnummer
  • E-mail adress

Northguard genomför registrering av konsumentens personuppgifter i syfte att leverera varorna till konsumenten.
Personuppgifterna registreras hos Northguard och sparas i upp till fem år. Därefter raderas uppgifterna.
När personuppgifter samlas in via Northguards hemsida garanterar Northguard att det alltid sker när konsumenten uttryckligen samtycker så att konsumenten är informerad om precis vilka uppgifter som samlas in och varför.
Northguard samarbetar härutöver med en rad andra verksamheter som samlar och behandlar data. Verksamheterna behandlar uteslutande upplysningar å Northguards vägnar och får inte använda dem till egna ändamål.
Northguard samarbetar bara med databehandlare inom EU eller i länder som kan ge konsumenten ett tillräckligt skydd.
Direktören och de anställda hos Northguard har tillgång till informationen som registreras om konsumenten, men inte betalningsinformation.

Den dataansvariga hos Northguard är: Northguard ApS
Northguard lagrar och överför inte krypterad kundinformation.
Som registrerad hos Northguard har konsumenten alltid rätt till att ha invändningar mot registreringen. Konsumenten har också rätt till insikt i vilka uppgifter som är registrerade om konsumenten. Dessa rättigheter har konsumenten efter personuppgiftslagen och kontakt i förbindelse riktas härmed till info@northguard.com.

 

Cookies

På www.northguard.com används cookies för att optimera hemsidan och dess funktionalitet, vilket gör besöket så enkelt som möjligt för dig.

Du kan när som helst ta bort cookies från din dator, se instruktionerna i Webshop Cookies och sekretesspolicy.

 

Licensvillkor

Windows Licensvillkor

macOS Licensvillkor

Mobila(Android & iPhone) Licensvillkor

 

Loggstatistik

Northguard använder en loggstatistik på https://northguard.com/, vilket innebär att ett statistiksystem samlar in information som kan ge en statistisk bild av hur många besökare Northguard har, var de kommer ifrån och var på webbplatsen de lämnar m.m.

Loggstatistiken används endast i syfte att optimera Northguards hemsida.

 

Klagomöjligheter

Om du som konsument vill överklaga ditt köp ska du kontakta kundtjänsten på info@northguard.com eller +46 108886544. Om en lösning inte lyckas hittas kan du skicka ett klagomål till:

Center for Klageløsning
Nævnenes Hus
Toldboden 2
8800 Viborg

www.forbrug.dk

Om du är bosatt i ett annat EU-land än Danmark kan du klaga till EU-kommissionens online klagoportal här – http://ec.europa.eu/odr

Standard ångerformulär

(Detta formulär fylls ut och kommer endast att återlämnas om ångerrätten blir gällande)

Till:

Northguard ApS
Vestergade 65, 2.
5000 Odense C
Tel: +46 108886544
E-mail: info@northguard.com

Jag meddelar härmed att jag önskat att göra ångerrätten gällande i förbindelse med mitt köpeavtal om följande varor/tjänster:

_______________________________________________________________________

Beställt den: _______________________                    Mottaget den:________________________

Konsumentens namn: _______________________________________________________________________

Konsumentens adress:  _______________________________________________________________________

Konsumentens underskrift: _____________________________      Datum: _____________

(endast om innehållet i formuläret meddelas på papper)

 

Handelsvillkoren uppdaterades senast den 30.07.2020

OK

Webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, utvärdera användningen av de enskilda elementen på webbplatsen och för att stödja marknadsföringen av våra tjänster. Genom att klicka på webbplatsen accepterar du webbplatsens användning av cookies. Läs mer här