Northguard Bluff

Är Northguard en bluff?

Det korta och klara svaret är: Nej – vi är inte en bluffirma! Vi har ingenting att dölja eller att skämmas över, och vi pratar mycket gärna med alla som har frågor till oss.

 

Vår marknadsföring

Vår marknadsföringsstrategi är att ligga före i kurvan. Vi drar med jämna mellanrum ”gåvokort” till en av våra IT-lösningar vid namn datoroptimering, och detta gör vi oftast via sponsorerade konkurrenter på internetet. Därutöver står vi tätt på gator och marknader där alla kan få ett snack med våra konsulenter och samtidigt beställa en tid till en kontroll av ens dator.
Det är ofta denne strategi om att vi vänder oss direkt till kunderna som får folk att misstänka oss för att vara en bluff, bland annat för att vi bara hjälper via fjärrsupport. Vi är naturligtvis uppmärksamma på att våra metoder kan verka aggressiva för vissa, men vi uppskattar samtidigt att direkt dialog med kunderna är det bästa sättet att kommunicera med folk på.

 

Direkt kontakt mellan dig och vår IT-support

När vi utför datoroptimering gör vi din dator snabbare, säkrare och mer användarvänlig.
Du kommer som kund att bli uppringd av våra IT-supportrar vid en avtalad tidpunkt via numret 70202240. Därefter introducerar supportern sig själv och guidar dig via vårt fjärrstyrningsprogram. Detta görs antingen med hjälp av en skickad länk eller genom att supportern guidar dig in på vår hemsida.
Medan datoroptimeringen är igång ger vår supporter naturligtvis goda råd och vägledning till din dators säkerhet. Under optimeringen ger vi dessutom folk fri möjlighet att fråga om allt som har med säker färd på nätet att göra.

Det är strängt olagligt för oss att samla in privat information eller att kika i dina dokument på datorn, så det gör vi naturligtvis aldrig. Våra tekniker har dessutom en typ av tystnadsplikt, och så länge du inte har någonting mycket olagligt liggandes på datorn så kommer dina data inte att bli använda eller diskuteras ytterligare.

 

E-märkning och Trustpilot

Ett av våra viktigaste råd för säker färd på nätet är att man alltid bör vara upplyst. Det är en god idé att själv lägga tid på att läsa om de olika hemsidorna som man går in på samt vilka nätbutiker som är bra att handla från.
Därutöver bekämpar de hos E-märket aktivt E-handelsrelaterat IT-bedrägeri. E-märket är hela Sveriges garanti för säker och transparant E-handel, och de certifierar de bra webbutikerna och kämpar för att lyfta nivån och få med alla. E-märket är en non-profit organisation som grundades år 2000. De samlar butiker och användare för att stärka den svenska E-handeln till fördel för oss alla.
Kontrollera därför alltid om den hemsidan som du besöker är E-märkt. Därutöver kan du kontrollera om en hemsida är en bluff genom att besöka Trustpilot och läsa hemsidans omdömen och recensioner från användare.

Northguard är både E-märkt och har ett välförtjänat Trustpilot omdöme på 9,6/10. Detta visar på att vi är en trovärdig verksamhet som lägger stort krut på kundnöjdheten och värnar om våra kunders trygghet.

 

Så hjälper vi svenskarna mot cyberangrepp

Många svenskar är kritiska när de färdas på nätet, och det är alltid viktigt att använda sitt sunda förnuft och kritiska tänkande när man använder internetet.

Hos Northguard bidrar vi till att svenskarna ska kunna använda deras digitala enheter tryggt och optimalt på nätet. Via våra säkerhetsprogram och tjänster inom manuell rengöring av Windows- och macOS-enheter hjälper vi varje dag många människor med att få deras datorer till att köra på det bästa och säkraste sättet. Våra duktiga supportrar förklarar alltid processen för dig på ett sätt som är enkelt att förstå, och vårt team består av duktiga medarbetare med många års erfarenhet inom support och kundservice, vilket betyder att vi tar riktigt god hand om alla våra kunder.

Vi önskar att vara din trygghetsgaranti för att du som privatperson ska kunna använda dina online-enheter utan att behöva vara rädd för att hackare samlar dina personliga data och infekterar dig och ditt privatliv. Vi kan ge tillbaka tryggheten till dig genom att manuellt hjälpa till med att rensa din dator från hot och säkra dig mot framtida hot på nätet.

 

Varför är det gratis?

Vi hoppas naturligtvis på att du som kund kommer att få en riktigt bra upplevelse av att få din dator rensad. Tjänsten som du får gratis ger dig en inblick i vår arbetsprocess och hur duktiga vi är gällande IT och datorer, så att du förhoppningsvis kommer ihåg oss i framtiden. Du får dessutom möjligheten att köpa till flera av våra tjänster och säkerhet när vi har gjort klart datoroptimeringen. Om du önskar ytterligare hjälp – exempelvis till skrivare, mejl, program m.m. – har du dessutom möjligheten att köpa till denne hjälp.
Kontakta oss, och låt oss ge dig en inblick i din dator och dess säkerhet – förklarat på ett sätt som alla kan förstå.

Vardagar: 10:00 – 18:00