Northguard Security Windows

Här kan du läsa mer om de olika funktionerna och inställningarna som Northguard Securitys  Windows-version har.

Northguard Security

Vi rekommenderar att du håller programmet öppet och behåller standardinställningarna som följer med installationen. Om du vill få en bättre förståelse för ditt säkerhetsprogram och de många funktionerna, kan du läsa mer om de vanligaste inställningarna på den här sidan.

Instruktioner för avancerad användning finns längst ner på sidan.

Framsida

När du öppnar Northguard Security ser du förstasidan. Om ditt säkerhetsprogram är korrekt inställt, kommer den lilla bilden med en datorskärm i det övre vänstra hörnet att ha en blå bakgrund och en vit bock och det kommer att stå att ditt skydd nu är aktivt. På den här sidan finns det flera alternativ och funktioner du kan komma åt.

Läs vad de olika funktionerna används för längre ner i bruksanvisningen.

Den första och övre knappen som du kan trycka på heter Detaljer, och omdirigerar dig till meddelandecentret. Mitt på förstasidan finns sex olika knappar som heter Skanna Databasuppdatering, Safe Money, skydd av personlig information, föräldrakontroll och Rapportera, som alla omdirigerar dig till deras respektive sidor.

Under dessa sex funktioner hittar du en blå knapp som heter Ytterligare verktyg. Längst ner i programmet hittar du en rad där det finns två olika ikoner i det nedre vänstra hörnet. Den första ikonen liknar ett redskap och omdirigerar dig till Inställningar, och nästa ikon är ett huvud med ett headset som omdirigerar dig till Support.

Slutligen, i det nedre högra hörnet kan du se om din licens är aktiv och hur mycket tid som är kvar. Klicka här för att komma åt Licensen och se information om ditt program och licensavtal.

Detaljer

Om du klickar på Detaljer omdirigeras du till Meddelandecentret. Här kommer du att kunna se information om dina licenser, skydd och rekommendationer. Följ gärna alla rekommendationer och se till att det finns en bock bredvid alla punkter under Skydd.

Skanna

På skanningssidan hittar du sex olika punkter som du kan komma åt till vänster i programmet. Från topp till botten kallas de Fullständig skanning, snabbskanning, selektiv skanning, skanning av extern enhet, uppgiftslista och skanningsschema.

Full skanning genomsöker hela datorn. Vi rekommenderar att du kör en fullständig skanning direkt efter installationen av programmet. Var uppmärksam på att detta kan ta ett tag.

Snabbskanning gör en snabbskanning av program som laddas med operativsystemet vid start. Det tar inte lång tid. Selektiv skanning hjälper dig att skanna enskilda filer, bilder, program etc. Lägg till objekten för att skanna dem. Skanning av externa enheter hjälper dig att skanna USB-kontakter, externa hårddiskar och andra enheter som du ansluter till din dator.

Uppgiftslistan berättar om pågående skanningsuppgifter och visar senaste skanningar som gjorts på datorn. Skanningsschemat kan automatiskt utföra en fullständig skanning eller en snabb skanning av din dator.s

Databasuppdatering

På sidan Databasuppdatering kan du se om du har den senaste uppdateringen. Som standard söker Northguard Security regelbundet efter uppdateringar och laddar ned och installerar dem automatiskt. Du kan också när som helst köra en uppdatering av databaser och programmoduler genom att trycka på Kör uppdatering.

Safe Money

På sidan Safe Money kan du enkelt lägga till webbplatser som du vill ha extra skydd på när du öppnar. Webbplatser vi rekommenderar kan till exempel vara din bank, e-box och webbplatser där du shoppar. På den här sidan kan du också snabbt och enkelt få tillgång till alla sidor du har lagt till med en skyddad webbläsare genom att klicka direkt på webbplatsens namn i fönstret. Du kan också aktivera skärmtangentbordet här, som kan användas när du anger koder och känslig personlig information, om du vill vara helt säker på att undvika tangentloggare.

Skydd av personlig information

Sekretesspolicy säkerställer att ingen spårar ditt mönster eller samlar in dina data när du besöker sociala nätverk och andra webbplatser. Webbkamera-skydd skyddar dig från att bli övervakad genom din webbkamera. Privat surfning skyddar mot insamling av information om dina aktiviteter på webben. Tryck på Hur det fungerar under objekten för att se en kort beskrivning av hur det fungerar.

Föräldrakontroll

Första gången du öppnar Föräldrakontroll kan du skapa ett lösenord.

 

Webbläsarkonfiguration hjälper med att konfigurera Internet Explorer säkert. Vi på Northguard rekommenderar inte att du använder Internet Explorer, utan använder till exempel Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox. Microsoft Windows-felsökning söker efter skadade och icke-standardiserade operativsysteminställningar. Dessa inställningar kan skadas av skadlig programvara, systemkrasch och felaktiga operativsystemoptimeringar.

Inställningar: Allmänt

Gå till inställningarna genom att trycka på kugghjulsikonen i applikationens nedre vänstra hörnet.

Här kan du aktivera eller inaktivera ditt skydd. Som standard startar programmet vid start av operativsystemet och skyddar din dator under hela sessionen.

Här kan du aktivera eller inaktivera interaktivt och automatiskt skydd. Vi rekommenderar att du använder standardinställningarna.

 

I det nedre högra hörnet kan du också justera säkerhetsnivån efter behov. Alternativen är Maximal, Optimal eller Minsta säkerhetsnivå.

Inställningar: Skydd

Gå till inställningarna genom att trycka på kugghjulsikonen i applikationens nedre vänstra hörn.

Under skydd hittar du 15 olika skyddsalternativ i Northguard Security-programmet. Med alla dessa funktioner kan du välja att aktivera eller inaktivera dem.

 

 • File Anti-Virus – Skannar alla filer som öppnas, sparas eller körs.
 • Webbantivirus – Skannar inkommande webbtrafik och förhindrar att skadliga program körs på din dator
 • Programkontroll – Övervakar aktiviteten för alla program som är installerade på datorn
 • Brandvägg – Filtrerar all nätverksaktivitet för att säkra lokala nätverk och Internet.
 • Privat surfing – Skyddar mot insamling av information om dina aktiviteter på webbplatser.
 • Webbskydd – Förhindrar att du övervakas via din webbkamera.
 • Software Updater – Hjälper till att uppdatera program på din dator för att undvika virus
 • Anti-Banner – Blockerar reklam på webbsidor och vissa applikationer.
 • Intrångsförebyggande skyddar din dator från farlig nätverksaktivitet och attacker.
 • Systemövervakning – Skyddar mot ransomware och andra kryptolåsare.
 • IM-antivirus – Skannar inkommande och utgående chattmeddelanden efter skadliga länkar och phishinglänkar.
 • Mail Anti-Virus – Skannar inkommande och utgående e-postmeddelanden efter farliga objekt.
 • Anti-Spam – Filtrerar oönskad e-post
 • Application Manager – Hjälper dig att hantera program som är installerade på din dator.
 • Safe Money – Skyddar dina uppgifter på bank- och betalningssystemwebbplatser.

Vi rekommenderar inte att du ändrar dessa standardinställningar.

Inställningar: Prestationsalternativ

Gå till inställningarna genom att trycka på kugghjulsikonen i applikationens nedre vänstra hörn.

Prestationsalternativ innehåller flera olika kryssrutor som baseras på varje alternativ som du kan aktivera eller inaktivera. Inställningarna är alla aktiverade som standard och är i följande ordning:

 • Inaktivera schemalagda uppgifter under batteridrift.
 • Använd spelläge – I det här läget körs inte skannings- och uppdateringsuppgifter och meddelanden visas inte när du spelar spel eller använder helskärmsapplikationer.
 • Frigör resurser för operativsystemet när datorn startar, och hjälper till att säkerställa att de viktigaste skyddsfunktionerna aktiveras tidigt under operativsystemets start.
 • Undviker infektion när du startar om operativsystemet.
 • Att vänta med datorns skanningsuppgifter tills datorns CPU- och disksystemen inte längre är tungt belastade
 • Utför skanning och genomsöker din dator efter skadligt material när datorn inte används.
 • Letar efter skadlig programvara i systemet.

 

Vi rekommenderar inte att du ändrar dessa standardinställningar.

Inställningar: Skanning

Gå till inställningarna genom att trycka på kugghjulsikonen i applikationens nedre vänstra hörn.

Under Skanning kan du ändra säkerhetsnivån för programmet. Du kan också välja vilka åtgärder du ska vidta när du upptäcker ett hot. Vi rekommenderar inte att du ändrar dessa standardinställningar.

Inställningar: Ytterligare

Inställningar: Ytterligare

Gå till inställningarna genom att trycka på kugghjulsikonen i applikationens nedre vänstra hörn.

Under Ytterligare inställningar finns det nio olika funktioner som du kan ändra.

I Uppdateringsinställningar kan du ställa in status för databasuppdateringen, välja vilken uppdateringsserver du får och välja om du vill köra databasuppdateringen som aktuell användare eller som en annan användare.

 

Om du trycker på Hot- och undantagsinställningar kan du se vilka hot säkerhetsprogrammet skyddar dig mot, och du också kan lägga till undantag för betrodda program vars aktivitet inte skall övervakas.

 

Avancerad skanning kan inaktiveras och aktiveras. Avancerad skanning använder en speciell procedur för omfattande skanning mot skadliga program som körs på datorn. Detta kräver många datorresurser, vilket kan minska datorns kraft men öka skyddet avsevärt.

 

Självförsvar ger extra säkerhet för din dator. Genom att ha självförsvar aktiverat kan du blockera alla försök att ändra eller ta bort Northguard Security-filer, minnesprocesser och systemregisterposter.

 

Du kan tillåta hantering av Northguards säkerhetsinställningar via fjärrkontrollprogram här.

Med nätverksinställningar kan du bestämma om Northguard Security ska begränsa trafiken för vissa hemsidor eller om webbtrafikskript ska läggas till för att interagera med webbsidor.

 

Välj om alla nätverksportar eller endast utvalda portar ska övervakas. Välj om Northguard Security ska skanna krypterade anslutningar eller inte. Om du använder Mozilla Firefox och Thunderbird kan du välja om programmet ska skanna säker trafik i Mozilla-programmen.

Om du fortfarande använder webbläsaren Internet Explorer kan du välja att installera tillägget för detta för att öka skyddsnivån. Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare än Internet Explorer. I Meddelanden kan du välja om du vill bli meddelad om händelser, och samtidigt om du vill aktivera eller inaktivera aviseringsljud.